UTAMASUBJEKBAYARAN 

 
Bayaran Untuk Cikgu Bashier
 
Jika ada di antara ibu bapa atau pelajar yang berminat untuk menggunakan perkhidmatan saya, saya amat mengalu-alukan perkara tersebut. Baiklah, untuk bayaran saya meletakkan kadar bayaran yang agak sederhana kepada ibu bapa/pelajar. Berikut merupakan kadar bayaran yang saya letak :-

 
Pelajar Matrikulasi
 
a) Prinsip Perakaunan = RM150 sejam
b) Ekonomi Asas= RM 150 sejam
 
Pelajar SPM (Tingkatan 4 dan 5)
 
a) Prinsip Perakaunan = RM100 sejam
b) Ekonomi Asas = RM100 sejam

 
Contoh pengiraan :-
 
Contoh 1:
Sekiranya anda atau anak anda merupakan seorang pelajar matrikulasi dan ingin mengambil subjek perakaunan, anda hanya perlu membayar sebanyak RM150 sejam x 2jam seminggu x 4minggu. Maka bayaran bulanan adalah RM 1,200 sebulan sahaja.

 
Contoh 2:
Sekiranya anda atau anak anda merupakan seorang pelajar SPM dan ingin mengambil subjek ekonomi asas, anda hanya perlu membayar sebanyak RM100 sejam x 2jam seminggu x 4minggu. Maka bayaran bulanan adalah RM 800 sebulan sahaja.

 

 
 
Bayaran tersebut merupakan bayaran untuk satu subjek, sekiranya anak anda ingin mengambil lebih daripada satu subjek makan diskaun RM30 akan diberikan.

 
Contohnya :-
 
Sekiranya anda atau anak anda merupakan seorang pelajar SPM dan ingin mengambil subjek perakaunan dan ekonomi asas, anda hanya perlu membayar sebanyak RM100 sejam x 2jam seminggu x 4minggu untuk subjek perakaunan dan RM70 sejam x 2 jam seminggu x 4minggu. Maka bayaran bulanan adalah sebanyak RM800 + RM560 = RM 1,360 sebulan sahaja. Hal ini disebabkan saya memberi diskaun sebanyak RM30 untuk setiap subjek sekiranya anak anda mengambil lebih daripada satu subjek.
Ini merupakan tawaran yang cukup daripada saya khusus untuk ada. Walaubagaimanapun, jika anda merasakan harga ini terlalu mahal anda boleh menghubungi saya untuk berunding terlebih dahulu.

 
Mengapa Cikgu Bashier Meletakkan Harga
 
 Sedemikian?
 
Saya mempunyai beberapa sebab mengapa saya meletakkan harga yang sedemikian iaitu:-
 
Pengalaman
 
Saya mempunyai pengalaman yang cukup luas dalam 2 subjek tersebut. Saya juga mempunyai pengalaman selama 10 tahun mengajar. Saya juga merupakan akauntan bertauliah. Jadi,  kadar bayaran tersebut merupakan kadar bayaran yang berpatutan kepada ibubapa/pelajar. Anda akan dapat pulangan dengan apa yang anda bayar. Saya jamin anda akan berpuas hati.

 
Kos-kos yang lain
 
Bayaran tersebut juga merupakan bayaran untuk kos-kos yang lain seperti kos buku-buku untuk digunakan dalam pembelajaran dan kos-kos yang berkaitan dengan pengajaran saya.
 
Kaedah yang digunakan oleh Cikgu Bashier
 
Kebiasaannya saya akan pergi ke rumah pelajar terbabit sekali seminggu. Sekali pergi saya akan memperuntukkan masa selama 2 jam. Persoalannya, mengapa 2 jam?
 
 
Baiklah, saya menggunakan konsep "Teach and Exercise"iaitu satu konsep di mana saya mengintegrasikan konsep mengajar dan memberi latihan kepada pelajar terbabit. Kebiasaanya, saya akan memperuntukkan masa selama 45 minit  untuk memberi penerangan kepada pelajar berkaitan dengan subjek yang diajar. Kemudiannya 45 minit lagi saya akan memberi masa kepada pelajar terbabit untuk membuat latihan dan latih tubi sehingga pelajar terbabit memahami apa yang dipelajarinya. Masa 30 minit terakhir saya akan memperuntukkan masa untuk berbincang dengan pelajar terbabit mana-mana soalan yang kurang difahami. Kaedah yang didedahkan oleh saya ini terbukti berkesan kepada bekas-bekas pelajar yang telah berjaya memperoleh A dalam subjek yang diambil. Ini merupakan satu kebanggaan kepada saya dan juga kepada pelajar terbabit. Diharapkan dengan penerangan ini dapat membuka mata ibubapa berkaitan dengan cara pengajaran saya kerana saya mempunyai prinsip pengajaran yang perlu dipatuhi.

Selain itu, saya akan menyediakan beberapa buku kepada pelajar terbabit untuk tujuan rujukan. Buku-buku ini akan digunakan sepanjang sesi pembelajaran berlangsung. Saya percaya dan yakin dengan bimbingan saya, buku tersebut akan dapat membantu pelajar terbabit untuk mendapatkan kefahaman yang maksimum dalam pembelajaran mereka. Buku tersebut dimuatkan dengan nota-nota serta latihan-latihan yang berorientasikan peperiksaan dan diselitkan juga dengan kata-kata motivasi untuk meningkatkan spiritual pelajar terbabit.

Disamping itu, satu 'report card' akan saya sediakan untuk rujukan pelajar, ibubapa dan saya sendiri. Repord card ini akan memuatkan laporan dan prestasi pelajar terbabit daripada semasa ke semasa. Kaedah yang dipraktikkan saya ini ternyata berkesan. Hasilnya, pelajar yang saya ajar insyaallah akan berjaya memperoleh keputusan yang lebih baik daripada sebelumnya.

Saya juga akan melakukan sesi follow up dengan pelajar terbabit melalui telefon dan email. Sebagai seorang guru tuisyen professional, adalah menjadi tanggungjawab saya untuk memastikan bahawa anak-anak murid saya mendapat bimbingan yang secukupnya daripada saya. Sekiranya mereka tidak memahami apa yang diajar, mereka boleh bertanya kepada saya melalui email ataupun sms. Saya akan membalasnya secepat mungkin.

Bukan itu sahaja, malahan saya akan sentiasa memberikan kata-kata semangat, sokongan, dokongan dan bantuan yang tidak berbelah bahagi kepada pelajar-pelajar saya dan bakal pelajar saya. Saya percaya untuk lebih mudah memahami pelajar tersebut, saya perlulah mendampingi pelajar dengan kata-kata dan azimat yang utuh agar pelajar tersebut suka cara pengajaran saya dan suka akan subjek yang diajar. Ini merupakan kepakaran saya untuk membuatkan pelajar suka akan sesuatu subjek tersebut.
 
 
Saya Kongsikan Testimoni Daripada Anak Murid Saya:
 
Testimoni 1
 
 
Testimoni 2
 
 
 
 
Testimoni 3

 
Testimoni 4
 
 
SAYA SEDIA MENJADI
 

 
 
Keilmuan Disanjung, Kecemerlangan Dijunjung!!!
Ahmad Bashier bin Muhammad Afifi
@ Cikgu Bashier
P/S: Saya percaya pelaburan anda terhadap anak anda untuk memgikuti kelas tuisyen ini akan dibalas dengan kejayaan yang anda idam-idamkan untuk anak anda.
P/S/S: Cuba anda bayangkan anak anda menjadi pelajar terbaik ketika peperiksaan besar seperti PMR dan SPM diumumkan, saya pasti anda sebagai ibu bapa akan berasa bangga dengan kejayaan tersebut.
P/S/S/S: Orang yang ingin melihat kejayaan anak-anak nya perlu bertindak sekarang. Tanpa tindakan bermakna anda masih belum mahu melihat anak anda berjaya. Saya pasti dengan bayaran yang berpatutan, ianya adalah sangat berbaloi-baloi.
 

"Mencetus Impian, Melahir Cendekiawan"

 

UTAMASUBJEKBAYARAN